Over Nada

Na mijn studie Kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit, Amsterdam, heb ik in 2010 bij Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL) de postdoctorale opleiding tot restaurator en onderzoeker van schilderijen en beschilderde objecten afgerond. Mijn specialisatie was historische binnenruimten.

Met het voltooien van stages bij National Trust UK, Paleis het Loo, Interieurwacht Noord-Brabant en Geldersch Landschap & Kasteelen, ben ik als zelfstandig restaurator en onderzoeker begonnen. Daarnaast heb ik gewerkt bij verschillende privé ateliers in Amsterdam, Haarlem en Den Haag.Meest recent heb ik een aanstelling als schilderijenrestaurator bij National Galleries Scotland in Edinburgh afgerond, en ben ik nu vanuit Friesland freelance werkzaam voor musea, gemeentelijke collecties, stichtingen en particuliere eigenaren.

Ieder object is uniek en heeft een plek in onze geschiedenis en heden, we bewonderen de vaardigheid van de maker en zijn nieuwsgierig naar wat het ons verder te vertellen heeft. Naast de fysieke conditie van een object en het praktisch vereiste, wijst ook deze context en betekenis vaak de weg naar de meest passende behandeling voor toekomstig behoud. 

Ik ben geaccrediteerd restorator lid van The Institute of Conservation (ACR, ICON, UK) en lid van International Council of Museums (ICOM) en Restauratoren Vereniging Noord (RVN) voor professionele ontwikkeling en ondersteuning.